BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Sudar na putu Banjaluka-Prijedor: U UKC primljeno 3 odraslih i 2 djece

Pet osoba, uključujući trogodišnje dijete i bebu od nekoliko mjeseci, primljeno je sinoć u banjalučki Univerzitetsko-klinički centar (UKC), nakon sudara koji se dogodio u mjestu Ramići, na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor.

Prema saznanjima “Nezavisnih”, povrede su zadobili Goran Turjačanin, Slavica Stojanović i Nedeljko Raseta, dok su beba R.Đ., kao i R.A.(3), poslije ambulantnog pregleda poslani na kućno liječenje.

Saobraćajna nezgoda se dogodila oko 19.40 časova, kada su se, prema nezvaničnim informacijama, sudarili fiat punto i golf 2.

“Turjačanin je zadobio kontuziju glave sa posjekotinom skalpa, koja je primarno hirurški zbrinuta u prijemnoj ambulanti. Pacijent je prebačen u Kliniku za neurohirurgiju UKC Banjaluka”, potvrđeno je “Nezavisnim” u banjalučkom Univerzitetsko-kliničkom centru.

Stojanovićeva je zadobila povredu drugog i trećeg rebra lijeve strane tijela, te kontuziju abdomena.

“Pacijentkinja je prebačena u Kliniku za torakalnu hirurgiju”, navode u UKC Banjaluka.

Saznajemo da je Raseta zadobio povredu lijeve potkoljenice, ali i povredu lica, koja je zbrinuta u prijemnoj ambulanti, nakon čega je pacijent prebačen u Kliniku za ortopediju UKC Banjaluka.

Policija je, nakon sudara, obavila uviđaj, a u narednom periodu biće ispitane okolnosti pod kojim je došlo do nezgode.

Povrijeđeni stabilno

Prema posljednjim informacijama iz Univerzitetsko-kliničkog centra Banjaluka, lica koja su sinoć nakon saobraćajne nezgode dovezena u ovu zdravstvenu ustavu, stabilnog su zdravstvenog stanja.

Turjačanin je, saznajemo, poslije opservacije pušten na kućno lijecenje, dok je Stojanovićeva stabilno i njeno zdravstveno stanje se prati.

“Raseta je hemodinamski stabilan i van je životne opasnosti”, potvrđeno je večeras iz UKC Banjaluka