Izdvojeno Politika Region Vijesti

Suđenje Sanaderu: Sud odbio svjedočenje ‘madame’!

Među ostalim, obrana traži saslušanje Marike Tomljanović Kiprijanovski, koja navodno tvrdi da je njen bivši nevjenčani suprug Drago Vidaković lažno teretio Sanadera na sudu.

Podsjetimo, Sanaderova obrana na posljednjem je ročištu od suda zatražila dovođenje novog svjedoka, točnije svjedokinje. Prodanović je sudu objasnio kako obrana ima izjavu bivše vanbračne supruge ključnog svjedoka Drage Vidakovića, Marike Tomljenović Kiprijanovski.

Ona u toj izjavi tvrdi kako joj je Vidaković rekao da je na nagovor Uskoka dao lažan iskaz protiv Sanadera.

Vidaković joj je navodno, smijući se, rekao da se zabunio na sudu i da je čak Mirjanu Sanader opisao kao korpulentnu, a da je tad bila mršavija. Tomljenović u izjavi tvrdi kako je USKOK ponudio da će protiv njega povući tjeralicu, ako će teretiti Sanadera te navodi i kako je bila prisutna susretu Vidakovića i Bajića, u Sloveniji, u termama Čatež.

Tužiteljica je na prijedlog obrane reagirala riječima da se radi o odugovlačenju, no sud će u ponedjeljak odlučiti hoće li Tomljenović svjedočiti.
Podsjetimo, Marika Tomljenović Kiprijanovski lani je nepravomoćno osuđena na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana i uz rok kušnje od tri godine u aferi prostitucije, zbog podvođenja kao ‘madame’.

Denavnik.hr/Informer.ba