BiH Izdvojeno Vijesti

Supruga ministra Emira Suljagića: Bilo je vike i galame, ali udaraca nikad nije bilo!

Kantonalni ministar obrazovanja i nauke Emir Suljagić demantirao je jučerašnji tekst objavljen u magazinu “Slobodna Bosna”, da ga je prije nekoliko dana saslušala sarajevska policija jer je, navodno, pretukao svoju suprugu Behiju Selimović Belmu.

Suljagić ističe da je taj tekst gomila brutalnih laži i podvala.

” Kapitalna razlika u odnosu na skoro sve dosadašnje napade jeste ta što u obračun protiv mene ponovo uvlače moju porodicu. Ranije je moj mrtvi otac korišten kao sredstvo za pokušaj moje diskreditacije, a danas je to moja supruga. Kao javna ličnost, preuzeo sam rizik da se izložim udarima javnosti, ali moja porodica nije dužna trpjeti ovakve vulgarne napade” – kaže Suljagić.

Ekipa Dnevnog avaza zatekla je jučer ministra Suljagića sa suprugom u kupovini. I Belma nam je rekla da je sve laž.

” Nikada nisam primila nikakve udarce. Da jesam, to bi se vidjelo. Jedino je tačno da naš, kao i svaki drugi brak, ima uspone i padove. Nas dvoje smo i odvojeno i zajedno preživjeli mnogo gore stvari od ovoga, preživjet ćemo i ovo. Iz ovoga ćemo izaći jači i bliži jedno drugome nego što smo ikada bili. Bilo je vike i galame. Ne možemo mi utjecati na to hoće li neko obavijestiti nekoga i šta će iskonstruirati” – kaže Belma.

Ministar Suljagić kaže da je bio na ivici nervnog sloma kada su ga pozvali prijatelji i pitali za objavljeni tekst, a za Belmu kaže da je bila izgubljena.

” Najbrutalnija od svih laži je ta da sam ja uopšte u stanju udariti svoju suprugu. Otkad smo u braku, od 16. decembra 2008. godine, najveći nesporazm koji smo ikada imali je taj što stalno zaboravljam našu godišnjicu” – kaže ministar Suljagić.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saznali smo da je policija, ipak, intervenirala u ulici Silvane Rizvanbegović.

” Policija je obavila razgovor sa B. S. i E. S. Njegova supruga slučaj nije prijavila policiji, niti je digla tužbu. Sav materijal koji je te noći zabilježen dostavljen je tužilaštvu” – kažu iz MUP-a KS.

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba