Izdvojeno Politika Vijesti

Susret u Banja Luci: Tajni sastanak Dodika sa sinom zločinca Mladića!

Predsjednik RS Milorad Dodik jučer je u Palati RS održao iznenadni sastanak s Darkom Mladićem, sinom ratnog zločinca Ratka Mladića, koji je bio organizovan u najvećoj tajnosti.

Darko Mladić u Banju Luku je doputovao u pratnji bijeljinskog advokata Miodraga Stojanovića te beogradskog advokatskog tima kako bi dogovorio izdvajanje novca iz budžeta RS za odbranu svog oca, saznaje Dnevni avaz.

O tajnosti jučerašnjeg sastanka, koji je u Palati RS trajao skoro dva sata, svjedoči i podatak da je on bio strogo cenzuriran i skriven od medija.

Osim Darka Mladića i advokatskog tima, sastanku kod Dodika prisustvovao je i Pantelija Ćurguz, predsjednik Boračke organizacije RS.

Mladićev sin u trenutku kada je izlazio iz Palate RS nije bio raspoložen za izjave.

“Ne, hvala lijepa, nemam ništa reći” , kratko je odgovorio Mladić.

Nešto ranije Mladićev sin i tim advokata održali su sastanak i s Nedjeljkom Mitrovićem, predsjednikom Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS, koji jer široj javnosti poznat po rigidnim stavovima i izjavama, piše Avaz.

Podsjećamo, Dodik je prije nekoliko mjeseci najavio da će “za potrebe svih optuženih za ratne zločine iz RS” biti otvoren poseban fond iz kojeg će se eksploatirati novac za njihovu odbranu.

Iako detalji jučerašnjeg sastanka nisu poznati, kao ni njegov krajnji rezultat, svakako će biti interesantno vidjeti kako će reagirati građani RS na eventualno izdvajanje pozamašnih sredstava za odbranu zločinca Mladića iz ionako opustošenog budžeta RS.

 

Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • mamicu vam /fasisti/svi ste vi mladici i kardjici pa zar za takvo nesto imate neki fond a dok bosnjaci/muslimani/umiru u okolnim mjestima srebrenice za takvo nesto vas uvo boli jer to nisu mladic ili karadjic ili biljana plavsic