BiH Udarno Vijesti

Sutra oblačno i hladno vrijeme sa snijegom koji će se s ponedjeljka na utorak pojačati

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak se očekuje oblačno i hladno vrijeme sa snijegom u Bosni, koji će se karajem dana i tokom noći, s ponedjeljka na utorak i pojačati.

U Hercegovini se mjestimično očekuje susnježica i kiša. Vjetar u Bosni umjeren do pojačan sjevernog smjera, a u Hercegovini pojačana bura. Jutarnja temperatura od -15 do -8 stepeni, na jugu do -3, a najviša dnevna od – 11 do -6, na jugu do 3 stepena.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom, koji će se krajem dana i tokom noći i pojačati. Jutarnja temperatura oko -12, a najviša dnevna oko – 9 stepeni.

U južnim i zapadnim područjima u nedjelju je bilo umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima, a u ostalim dijelovima pretežno oblačno sa mjestimično slabim snijegom.

Visina snježnog pokrivača u 13 sati: Bjelašnica 233 cm, Ivan-sedlo 168, Kupres 110, Sarajevo 93, Mostar 82, Livno 53, Gradačac 36, Bihać 32, Stolac 30, Tuzla 29 cm.

Temperature u 13 sati: Kupres -14 stepeni, Ivan-sedlo -11, Bihać, Bjelašnica, Gradačac i Tuzla -9, Sarajevo, Bijeljina, Bugojno, Livno, Sanski Most, Sokolac i Srebrenica -8, Banja Luka, Doboj i Prijedor -7, Zvornik -6, Zenica -5, Mostar i Stolac -1, Čapljina 1 i Trebinje 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

Fena/Informer.ba