Politika Vijesti

Sutra u Sarajevu 149. sjednica Vijeća ministara BiH

U Sarajevu će sutra, 27. aprila, s početkom u 10 sati biti održana 149. sjednica Vijeća ministara BiH.

Na najavljenom dnevnom redu je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za unapređenje stranih investicija u BiH, Prijedlog zakona o dužnostima i pravima poslanika, delegata i izabranih funkcionera PSBiH kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH raspravljat će i o Nacrtu osnova za zaključivanje Kreditnog sporazuma za Projekt glavne gradske magistrale u Zenici između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj te Nacrtu osnova za pristupanje Bosne i Hercegovine Zajedničkoj konvenciji o sigurnosti zbrinjavanja istrošenog goriva i sigurnosti zbrinjavanja radioaktivnog otpada.

Ministri će odlučiti i o Nacrtu osnova za vođenje pregovora radi pristupanja Bosne i Hercegovine UNIDROIT konvenciji o ukradenim ili nezakonito izvezenim kulturnim dobrima.

Dnevni red sadrži i Informaciju o presudi Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Šekerović i Pašalić protiv Bosne i Hercegovine kao i Informaciju o presudi Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Palić protiv Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH odlučit će i o Specifikaciji radnih mjesta srednje stručne spreme razvrstane u platne razrede: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH, Sud Bosne i Hercegovine te Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.