Region Udarno Vijesti

Svećenik pedofil pobjegao, raspisana potjernica

Pobjegao je svećenik iz Imotske krajine koji je prijavljen zbog seksa s maloljetnicama. Već dva puta trebao se pojaviti na ročištu, ali nije došao. Zbog toga je sudac Slavko Lozina za njim raspisao potjernicu.
Općinsko državno tužilaštvo u Splitu 61-godišnjaka sumnjiči ga za spolni odnos s maloljetnicama. U odsutnosti mu je određen i pritvor.

Svećenik je trebao biti pritvoren zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, ali sudac je odlučio odrediti pritvor i raspisati potjernicu zbog opasnosti od bijega.

Kako se čini, sad je već kasno. Imotski svećenik je navodno već pobjegao u Italiju. 24sata pišu da je riječ o propustu u koordinaciji između policije i Državnog tužilaštva. Pohotni svećenik je nakon prijave trebao odmah biti priveden i doveden pred istražnog suca ,ali, umjesto toga, u tužilaštvu je otišlo tek posebno izvješće. Svećenik je iskoristio situaciju i nestao.

61-godišnjak je sa svoga mobitela dvjema 15-godišnjakinjama navodno slao slike svojih genitalija te brojne sladostrasne poruke. Navodno su ga viđali kako neke djevojke izvodi na pizzu u Split. Pišu 24SATA.

Informer.ba