Region Udarno Vijesti

Svekar je skinuo sa vješala, nakon pola sata rodila zdravog sina

Jedna žena iz sela kod Čačka pokušala je da se objesi u devetom mjesecu trudnoće, ali ju je spasio svekar koji je skinuo sa vješala i odveo u bolnicu, gdje je pola sata kasnije rodila zdravog sina.

Slađana Rakićević (40) iz dragačevskog sela Goračići, koja je udovica već 10 godina, pokušala je da se objesi zbog stida što je zatrudnila van braka – piše “Press”.

Slađana se oporavlja poslije napornog porođaja, koji su ljekari čačanske bolnice obavili dok je još bila u komi od posljedica vješanja.

Ona je poslije smrti muža ostala da sa troje male djece živi sa svekrom i svekrvom, a kada je četvrti put zatrudnila, krila je do posljednjeg trenutka da je u drugom stanju.

Kako su ukućani ispričali, tog jutra, 19. decembra, pomuzla je krave i obavila sve kućne poslove, a u drugom dijelu kuće krijući je pripremila sve da se sama porodi.

Međutim, strah da je “osramotila porodicu” ipak je prelomio, pa se umjesto porođaja ova žena odlučila za vješala, i to u trenutku kada su počeli porođajni bolovi.

Srećom, u štalu gdje je Slađana pokušala izvršiti samoubistvo na vrijeme je došao njen svekar Mijailo.

U Goračićima porodica i komšije čekaju da im se vrati Slađana sa novim ukućaninom i kažu da im pripremaju pravi doček.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Click here to post a comment
  • Eto dragi prijatelji sta moze napraviti od covjeka pa i”OBRAZ” da bi ga sacuvala vama gosp. Stvarno ovaj slucaj i jest za SLAVLJ necasna osoba nebi ni obracala paznju niti prema komu, pomozite joj, ako ja kao citalac ove Vijesti mogu predloziti, neka nekako zaboravi svoju bol koju je sebi htjela nanijeti, neka su joj djeca ziva i zdrava i neka je dragi bog cuva kao sto ste je vi sacuvali ovog puta.Ja sam ubijedjen da ce vam biti dozivotno zahvalna, u svoje Ime vas mnogo pozdtravljam kao covjeka tolerancije i dobre volje. Zelim vam svako dobro.