Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Sven Alkalaj pijan za volanom skrivio saobraćajnu nesreću!

Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj sinoć je u blizini zgrade Vlade Federacije BiH, učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je lakše povrijeđena Maja Babajić, koja se nalazila u drugom vozilu.

Babajićeva tvrdi da je Alkalaj bio pijan, te da je nakon ovog incidenta napustio mjesto nesreće u sarajevskoj ulici Alipašina, piše “Dnevni avaz”.

Prema njenim riječima, Alkalaj je upravljajući vozilom ”škoda oktavija” skrenuo s puta i udario u njen automobil ”audi četiri”, koji je stajao u mjestu, u srednjoj traci.

Babajićeva sumnja da će, i pored izjava svjedoka, ova nezgoda biti zataškana i da će se ministar ”izvući”. ‘‘Međutim, pošto se zna ko je gospodin i kako to kod nas ide, bojim se da će mene okriviti”, rekla je Babajićeva.

Ona je dodala da je njen alko-test bio negativan, a da Alkalajev test nije vidjela jer ga je policija ”sakrila”.

U izjavi ”Dnevnom avazu”, Alkalaj je negirao da je bio pijan, pri čemu je okrivio Babajićevu da je ona prešla na njegovu stranu i skrivila udes.

Nisam bio u alkoholisanom stanju, kako to djevojka tvrdi, krenuo sam u kancelariju da neke stvari obavim”, rekao je Alkalaj, ne želeći da otkriva više detalja, kao ni to zašto je u nedjelju uveče išao u svoju kancelariju.

MUP KS-a: Alkalaj ipak bio pijan – alkotest pokazao

Kod lica čiji su inicijali A.S, koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi u Alipašinoj ulici u Sarajevu, u kojoj je lakše je povrijeđena osoba B.M, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

MUP Kantona Sarajevo saopštio je da su u sinoćnjem sudaru “škode oktavije”, kojom je upravljao A.S. i “audija A-4″, kojom je upravljala B.M, pričinjena i materijalna šteta na vozilima, a lakše povrijeđenoj B.M. u Kliničkom centru Koševo ukazana je ljekarska pomoć.

Izvršenim alkotestiranjem kod A.S. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, dok je alkotest kod B.M. bio negativan.

O ovom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici rade na dokumentovanju ovog događaja.

 

Srna/Informer.ba