Svijet Udarno Vijesti

Sveštenik traži da mu izmjere anus kako bi dokazao da nije gay

Španski sveštenik, Andres Garsija Tores sa službom u gradu Fuenlabrada kod Madrida, najavio je da će ići u Rim kako bi dokazao da ga nepravedno izbacuju iz parohije.

Naime, biskup iz Hetafea zahtjevao je da Tores krene kod psihijatra kako bi se ‘izliječila’ njegova homoseksualnost, i tražio je da se podvrgne testiranju na virus HIV-a.

Na ovo ga je navela priča da je sveštenik bio u vezi sa 28-godišnjim Kubancem iz semeništa, sa kojim je putovao u Fatimu. Dvojica muškaraca su na fotografijama sa putovanja zagrljena i obojica su goli do pojasa.

‘Neka mi izmjere anus da vide da li se raširio’ poručio je sveštenik, koji tvrdi da je sa Kubancem samo prijatelj. Žali se da njegova majka neprestano plače otkada je čula šta se dogodilo.

Ipak, kaže da je sretan kada vidi punu crkvu ljudi, a većina onih koji posjećuju njegovu parohiju najavili su demonstracije povodom biskupovih planova da premjesti njihovog omiljenog sveštenika. Lokalni stanovnici kažu da je Tores divna osoba, koja se posvetila pomaganju drugim ljudima i do sada je skupljeno više od hiljadu potpisa kao znak podrške.

 

Informer.ba