Crna hronika Udarno Vijesti

Svi znaju gdje je Vedranov grob, a niko gdje je ubica

Udruženje navijača FK Sarajevo dvije godine nakon brutalnog ubistva Vedrana Puljića, još jednom podsjeća javnost i odgovorne institucije na činjenicu da je bh. pravosuđu nedostupan njegov ubica.

Sramotna je i bolna činjenica da poslije dvije godine, 730 dana, 17.520 sati, 1.051.200 minuta i 63.072.000 sekundi ožalošćena majka, brat, prijatelji i navijači FK Sarajevo još uvijek nisu dočekali dan kada će ubica biti osuđen na kaznu koja bi barem djelimično udovoljila pravdi, iako Vedrana niko i ništa ne može vratiti.

I dok se čelnici Nogometnog saveza bave navijačkim neredima u Banjoj Luci i Mostaru, aludiraju i pozivaju na sportsko i fer ponašanje, nikome još uvijek nije palo na pamet da svojim autoritetom pokuša skrenuti pažnju na najteži momenat koji je bh. fudbal doživio u svojoj historiji.

UNFKS još jednom poziva nadležne institucije da se uključe u pronalazak Olivera Knezovića, osumnjičenog za Vedranovo ubistvo i ranjavanje još šest navijača FK Sarajevo uoči meča između Širokog Brijega i FK Sarajevo.

Također, UNFKS poziva na kažnjavanje odgovornih za Knezovićev bjeg i skrivanje od pravosudnih institucija.

UNFKS još jednom podsjeća da svi znaju gdje je Vedranov grob, ali da niko ne zna gdje je njegov ubica te apeluje da se ista situacija ne ponovi do naredne godišnjice od njegovog ubistva, prenosi Avaz.

 

Informer.ba