Region Udarno Vijesti

Svjedoci na sudu: Antonija Bilić nije ušla u kamion Dragana Paravinje

Svjedoci u istražnom postupku protiv Dragana Paravinje danas su pred Županijskim sudom u Šibeniku potvrdili da u njegov kamion nije ušla Antonija Bilić na dan kada je nestala već neko drugi, rekao je Paravinjin advokat Branko Baica.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. juna dok je stopirala na mostu u Čikoli i od tada joj se gubi svaki trag.

Advokat porodice Bilić Vinko Ljubičić rekao je da postoje novi svjedoci koji bi trebalo da potvrde ulazak u Paravinjin kamion.

Baica kaže da postoji mogućnost da Paravinja bude vraćen u BiH prije optužnice i suđenja, pa da onda opet bude vraćen na suđenje u Hrvatsku, javili su hrvatski mediji. Paravinju su juče ispitivali hrvatski i srbijanski policajci zbog navodne umiješanosti u ubistvo srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović.

Vozač kamiona Dragan Paravinja nalazi se u pritvoru u šibenskom zatvoru zbog sumnje da je ubio Drnišanku Antoniju Bilić i pokušao dva silovanja na području Hrvatske. On je pred šibenskim istražnim sudijom ranije negirao da je ubio Bilićevu.

Paravinja je poslije višednevne potrage uhapšen 26. juna na području Srpca u BiH. Iz BiH je izručen Hrvatskoj pošto je nepravosnažno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja 2002. godine na Palama.

Prije nekoliko dana pojavile su se spekulacije da bi Paravinja mogao imati saznanja o ubistvu srpske novinarke, pa su se policija Hrvatske i Srbije dogovorile o dodatnom ispitivanju.

 

Srna/Informer.ba