Crna hronika Udarno Vijesti

Svjedočio Darko Elez; sumnjive transakcije od 250 000 eura

Nastavlja se suđenje decenije. Na današnjem ročištu svjedočio je osuđeni kriminalac Drako Elez, te sudska vještakinja Kerima Prašljivić. Zijad Turković ponovo izbačen iz sudnice.

Na današnjem ročištu, prilikom svjedočenja Darko Elez koji u Srbiji služi devetogodišnju kaznu zatvora, rekao je kako mu je svojevremeno Zijad Turković nudio “saradnju”, te insistirao da zajedno opljačkaju CARGO centar. Međutim, prema Elezovim riječima, nakon što je čuo informaciju da bi nakon pljačkanja mogao biti ubijen, Elez na tu ponudu nije pristao.

Svjedočila je i vještakinja Kerima Prašljivić koja je u sudnici izjavila kako je prilikom istrage o trgovanjem dionicama i transakcijama uočena nepravilnost i to u transkaciji između M. Zahidovića i Zijada Turkovića u iznosu od 250 000 eura. Kako nam je potvrdio Zahidović radi se o tome da mu je Zijad Turković svojevremeno “pozajmio” 250 000 eura u kešu.

Zijad Turković je ponovo danas izbačen iz sudnice nakon nebuloznih komentara o parafraziramo “Bakiru Hadžiomeroviću kao glavnoj sponi između Daraja Eleza, Nasera Keljmendija i Fahrudina Radončića.”

Podsjećamo, “zahvaljujući” odluci sudije Ize Tankića, javnost i dalje ostaje uskraćena za snimak danas održanog ročišta. Suđenje Turkoviću se nastavlja u petak.

 

Federalna.ba/Informer.ba