Crna hronika Udarno Vijesti

Svjedok prepoznao kišobran i majicu iz auta za pljačku

Nakon jednomjesečne pauze nastavljeno je suđenje Zijadu Turkoviću i još sedmerici optuženih za niz krivičnih djela počinjenih u okviru zločinačke organizacije. Svjedočio je Jasmin Bahto koji je ispričao kako su mu dva muškarca u ljeto 2007. otela Audi Q7 s njemačkim registarskim oznakama, koji je onda, ispostaviće se tokom istrage, korišten u pljački novčane pošiljke ABS Banke iz Kargo centra sarajevskog aerodroma, piše Federalna.ba

Podsjetimo, to vozilo su u pljački Cargo centra na sarajevskom Aerodromu u decembru 2007. godine koristile četiri osobe koje su ukrale 2,5 miliona maraka, nakon čega su Audi Q7 zapalili u krugu kasarne u Nedžarićima.
Bahto je prepoznao kišobran i majicu koji su u vrijeme krađe bili u automobilu, a pronađeni su tokom istrage u ovom predmetu.

Svjedok je još naveo kako pretpostavlja da je u bijelom Golfu, iz kojeg su izašli napadači, bila i treća osoba koja je upravljala vozilom.
Svjedočio je i Mustafa Devedžija, penzioner s čijeg su automobila ukradene bh.tablice, i kasnije prema iskazima svjedoka pokajnika koji su dobili imunitet u ovom predmetu – Isljama Kalendera i Emira Zekovića, stavljene na ukradeni audi Q7. Salih Hamzić ispričao je kako je osoba koju je kasnije prepoznao kao Emira Zekovića  od njega iznajmljivala garažu u kojoj je jedno vrijeme bio skriven Audi Q7. Naredno ročište zakazano je za četvrtak 2. februara kada bi trebalo biti ispitano 8 svjedoka.

 

Informer.ba