Svijet Udarno Vijesti

Sydney: Bombaška uzbuna bila lažna

Australijska policija saopštila je da naprava koja je bila pričvršćena za tijelo jedne tinejdžerke u Sidneju nije bila eksplozivna i da je riječ o većoj prevari.

Madeleine Pulver (18) bila je u svom domu u Sidneju kada je jedan muškarac, navodno, upao i pričvrstio joj eksplozivnu napravu oko vrata.

Policija navodi da je napadač ostavio za sobom poruku koja će biti korištena u daljoj istrazi. Policija ispituje mogućnost da je prevara izvršena kao pokušaj iznude novca.

“Ispostavilo se da je to veoma razrađena prevara. Ali izgledalo je kao prava improvizovana eksplozivna naprava i morali smo da je shvatimo ozbiljno dok su trajale provjere”, izjavio je zamjenik policijskog komesara Novog Južnog Velsa Mark Murdoch.

On je dodao da je žrtva ove akcije “prošla kroz velike muke iz određenog razloga” i da policija pokušava da utvrdi o čemu je riječ, prenosi BBC.

Policajci su juče punih deset časova uklanjali napravu sa tinejdžerkinog vrata, a za to vrijeme su tražili pomoć od britanskih eksperata za demontiranje bombi.

Tokom operacije, evakuisane su okolne kuće u naselju Mosman, a nekoliko ulica bilo je zatvoreno za saobraćaj. Pulver je odvedena na ljekarski pregled, a kasnije je puštena kući.

Srna/Informer.ba