Region Udarno Vijesti

Tadić: Hadžića uhapsila BIA

Predsjednik Srbije Boris Tadić, na vanrednoj konferenciji za novinare, potvrdio da je Goran Hadžić uhapšen na Fruškoj gori u 08.24 a da je hapšenje izvršila BIA.

“Srbija je završila najteža poglavlja u saradnji sa Hagom, i nastaviće da ispunjava međunarodne obaveze”, rekao je predsednik Tadić.

Tadić je rekao da odmah želi da demantuje informacije koje su se pojavile da je Srbija znala gdje se skrivao Hadžić, podsjećajući da se slično dogodilo i kada je bio uhapšen Ratko Mladić. To je apsolutna neistina, rekao je on.

On je rekao da od EU ne očekuje ništa jer je “hapšenje Gorana Hadžića bila naša obaveza i mi smo to uradili”.

On je podsjetio da je od formiranja Nacionalnog savjeta za nacionalnu bezbjednost saradnja s hagom kada je riječ o haopšenjima bjegunaca, veoma poboljšana.

“Saradnja s Hagom bila je problem za Srbiju u saradnji sa međunarodnom zajednice. Nakon formiranja Saveta za Nacionalnu bezbednost, uhapšeni su Karadžić, Mladić i Hadžić i uspostavljena je metodologija i istražni postupak koji je dao vidljiv i konkretan rezultat. Iza Nacionalnog saveta radio je Akcioni tim, ovom prilikom želim da im čestitam kao i BIA koja je izvršila hapšenje”, kazao je Tadić.

Nakon hapšneja Mladića, u delu javnosti osvanule su informacije da je Srbija krila Mladića, još jednom kažem da je to bilo neistinito i želim da predupredim sve informacije, jer vidim da se već sada pojavilo da je Srbija znala gdje se Hadžić nalazi“, poručio je on.

Odgovarajuči na pitanja novinara, Tadić je rekao da je istraga o skrivanju Hadžića u toku i da očekuje da će se otkriti gdje se on skrivao za sedam godina i ko mu je u tome pomagao.

Medijsko interesovanje za ovu vanrednu konferenciju za novinare je veliko, i njoj prisustvuju brojni novinari iz sveta i i iz Srbije, prenosi B92.

 

Informer.ba