Region Vijesti

Tadić i Josipović se sastali u Beogradu

Predsjednik Srbije Boris Tadić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastali su se danas u Beogradu uoči Uneskovog sastanka šefova država jugoistočne Evrope, koji će sutra biti održan u arheološkom nalazištu Viminacijum.

Sastanak Tadića i Josipovića u zgradi Predsjednika Srbije završen je nešto poslije 17.00 sati.

Tadić je odmah nakon završetka razgovora sa hrvatskim predsjednikom otpočeo sastanak sa crnogorskim kolegom Filipom Vujanovićem.

U okviru sastanaka na marginama devetog Uneskovog sastanka šefova država jugoistočne Evrope, za danas je predviđen i susret Tadića sa makedonskim predsjednikom Đorđem Ivanovim, sa kojim će se sastati tokom poslijepodneva.

Predsjednik Srbije biće domaćin samita “Savremena umetnost i pomirenje u jugoistočnoj Evropi”, koji će biti održan sutra u arheološkom nalazištu Viminacijum, kod Kostolca.

Najavljeno je učešće osmorice šefova država iz jugoistočne Evrope, glavne direktorke Uneskoa Irine Bokove, komesarke Evropske komisije za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i omladinu Andrule Vasiliju i glavne direktorke za obrazovanje, kulturu, kulturno nasljeđe, sport i omladinu Savjeta Evrope Gabriele Bataini-Dragoni.

 

Srna/Informer.ba