Region Udarno Vijesti

Tadić: Na Balkanu još ima onih koji mržnjom hrane patriotizam!

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Srbija želi izaći iz povijesnih spirala nasilja i mržnje, i graditi svoje spokojstvo i blagostanje rješavajući mirno i na demokratski način probleme sa onima uz koje živi.

Tadić je, na komemorativnoj svečanosti posvećenoj žrtvama nacizma u Jajincima, upozorio da na Balkanu i danas ima onih koji ne dijele takvu viziju budućnosti.

‘Ne okuplja nas ovdje ni osveta, ni mržnja, ali svjesni smo da ima i danas onih koji na Balkanu osvetom i mržnjom hrane svoj patriotizam i ambiciju da budu jači i drugačiji od nas. Budućnost se ne gradi na tim temeljima‘, upozorio je Tadić.

Balkan, kako je objasnio, mora postati mjesto saradnje i pomirenja, na kojem će biti potisnute osvete, rekao je Tadić, prenosi Dnevnik.hr

On je naglasio da Srbija istovremeno nikada neće zaboraviti svoje žrtve i pristati na prekrajanje povijesti.

Tadić je istaknuo da su u Srbiji, u kojoj se čvrsto baštini antifašistička tradicija, svaki čovjek i svaka nacionalna zajednica prihvaćeni kao ravnopravni članovi društva.

‘Budite sigurni da ću i nadalje braniti građanska i ustavna prava svih građana i da ću braniti mir i jednake mogućnosti za sve‘, poručio je Tadić.

U Srbiji, upozorio je, nito nema pravo ugrožavati identitet i slobodu drugog čovjeka jer to je osnovno načelo srpske demokracije.

 

Informer.ba