Region Udarno Vijesti

Tadić: Treba iskazati poštovanje nevinim srebreničkim žrtvama, ali i svim stradalim pripadnicima drugih naroda

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da na godišnjicu strašnog zločina u Srebrenici treba iskazati poštovanje nevinim srebreničkim žrtvama, ali i svim stradalim pripadnicima drugih naroda koji su izgubili život tokom rata u bivšoj SFRJ

Tadić je na Osmom kongresu Demokratske omladine u beogradskom Domu omladine rekao da Srbija želi pomirenje sa susjednim državama i da će u tom smislu učiniti da svi koji su izvršili ratni zločin budu u zatvoru.

“Sutra je godišnjica strašnog zločina u Srebrenici. To je dan kada posvećujući pažnju i poštovanje nevinim srebreničkim žrtvama mislimo i na sve ostale žrtve, kao što je i drugih dana obljetnica, kada su u pitanju žrtve u Bratuncu, Ovčari i bilo kom drugom mestu” – rekao je Tadić.

Ističući želju Srbije za pomirenjem sa susjedima, Tadić je kazao da svi koji su činili zločine moraju biti u zatvoru kako bi narodi i države bili “obeskrivljeni” i kako bi građani bivših jugoslovenskih republika mogli da “kao ljudi žive zajedno”.

Prema njegovim riječima, samo se na taj način može stvoriti normalan politički i kulturološki prostor na teritoriji bivše SFRJ.

 

Beta/Informer.ba