Region Vijesti

Tahograf potvrdio da je Paravinja zaustavio kamion na mostu iznad Krke

Detaljnom analizom tahografa kamiona koji je vozio Dragan Paravinja, istražioci su utvrdili da je on vozilo zaustavio na mostu iznad Krke, odakle je rekao da je bacio u vodu 17-godišnju Antoniju Bilić, prenosi “Jutarnji list”.

Iz izvora bliskih istrazi list saznaje da je riječ o predjelu Brljan, preciznije o dijelu asfaltnog puta koji Krku premošćuje sa tri mostića.

Na tom je predjelu juče ujutro započeo je treći dan potrage, međutim, pretraga se prvi put proširila nizvodno na slap Manajlovac, Roški slap i Visovac.

U potrazi je učestvovalo ukupno 160 pripadnika hrvatske i slovenačke policije, što je do sada najviše lica uključenih u ovu aktivnost.

I dalje se koriste bespilotne letjelice i plovila, te sonar kojim dno jezera Visovac pretražuju pripadnici 430. mornaričke divizije slovenskih opružanih snaga.

Jedan od mještana potvrdio je da je 8. juna, dan nakon što je Paravinja u vodu ubacio djevojku, Krka naglo nabujala i možda prenijela tijelo preko slapa Brljan.

Vozač kamiona Dragan Paravinja uhapšen je 26. juna u okolini Srpca, u Republici Srpskoj, nakon četvorodnevnog bjekstva, pošto je osumnjičen da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić iz Drniša i da je njeno tijelo bacio u rijeku Krku.

 

Srna/Informer.ba