Svijet Udarno Vijesti

Talijanska policija kod srpskih kriminalaca pronašla ukradeni nakit Evite Peron

U hotelskoj sobi u Milanu koju su iznajmili pripadnici srpskog podzemlja pronađen je nakit koji je pripadao Eviti Peron, nekadašnjoj prvoj dami Argentine, a koji je ukraden u Španiji prije dvije godine.

Talijanska policija o akciji u milanskom hotelu Silver obavijestila je javnost putem saopštenja u kojem stoji da su srpski lopovi u bijegu.

Predstavljali se kao šeici

“Riječ je o kriminalnoj grupi iz Srbije koja je živjela u blizini Milana”, izvijestili su talijanski policajci na posebnoj konferenciji za novinare.

Valja podsjetiti kako su lopovi prije dvije godine iz španske zlatare “Sofija Joyas” ukrali nakit služeći se lažnim novčanicama. Predstavili su se kao bogataši s Bliskog istoka i šeici, a koji su spremni platiti 10 miliona eura za nakit. Mjesecima su se pretvarali ispred vlasnika zlatare Sofije Dolores Monteagudo ne bi li zadobili povjerenje ne bi li ga nagovorili da donese nakit u jedan španski hotel kako bi izvršili transakciju.

Pronađene dvije trećine ukradenog nakita

U vrijeme dok je vlasnik stavio nakit na stol, lopovi su pravi novac zamijenili za lažan. Prodavači su u jednom trenutku posumnjali da se događa nešto sumnjivo ali dok su stigli reagovatii, lopovi su pokupili nakit i dali se u bijeg.

Nekoliko mjeseci kasnije uhapšen je sedam pripadnika te skupine i to u Italiji i Španiji, ali nakit nije bio nađen. Smatra se da nedostaju još tri člana ove skupine lopova.

Talijani javljaju da su u hotelskoj sobi pronašli tri četvrtine ukradenog nakita.

 

 

Index.hr/Informer.ba