Crna hronika Udarno Vijesti

Te­ško po­vri­je­đe­ni Bo­jan Ko­va­če­vić i Ha­san Ča­tić

U sao­bra­ćaj­noj ne­sre­ći na ma­gis­tral­nom pu­tu M-17, na lo­ka­li­te­tu Že­pa­čka pe­tlja, te­ške tje­le­sne po­vre­de za­do­bi­li su Bo­jan Ko­va­če­vić iz La­kta­ša i Ha­san Ča­tić iz Sa­ra­je­va, ali se ni je­dan ne na­la­zi u ži­vo­tnoj opa­snos­ti.

U su­da­ru su učes­tvo­va­li kom­bi «fa­bi­ja», re­gis­tar­skih ozna­ka 069-M-194, dos­ta­vno vo­zi­lo «kedy», vla­sniš­tvo Do­ma zdrav­lja Že­pče, re­gis­tar­skih ozna­ka 159-J-166 i ka­mi­on, re­gis­tar­skih ozna­ka 061-0-990, vla­sniš­tvo pre­du­ze­ća In­te­re­vro­pa.

Pre­ma ne­zva­ni­čnom izvo­ru do ne­sre­će je do­šlo di­rek­tnim su­da­rom kom­bi­ja i ka­mi­ona, a ko­ji je na­vo­dno prou­zro­ko­vao vo­zač kom­bi­ja.

On je sa svo­jim vo­zi­lom išao iz prav­ca Do­bo­ja pre­ma Ze­ni­ci i na mjes­tu gdje je dvos­tru­ka pu­na li­ni­ja po­ku­šao je pre­te­ći vo­zi­lo Do­ma zdrav­lja Že­pče, na­kon če­ga je do­šlo do di­rek­tnog su­da­ra sa ka­mi­onom ko­ji je do­la­zio iz su­pro­tnog prav­ca.

U ne­sre­ći te­ške tje­le­sne po­vre­de za­do­bi­li su vo­zač kom­bi­ja Bo­jan Ko­va­če­vić iz La­kta­ša i vo­zač ka­mi­ona Ha­san Ča­tić iz Sa­ra­je­va. Odmah na­kon ude­sa po­vri­je­đe­ni su pre­ba­če­ni u Dom zdrav­lja Že­pče, gdje im je uka­za­na prva po­moć, na­kon če­ga su pre­ba­če­ni na Ur­gen­tni odjel Kan­to­nal­ne bol­ni­ce Ze­ni­ca.

– Na­ma su do­ve­ze­ne dvi­je oso­be od ko­jih je je­dno sa te­škim tje­le­snim po­vre­da­ma, po­li­tra­ume, fra­ktu­ra li­je­vih ek­stre­mi­te­ta ru­ke i no­ge. Na­kon uka­za­ne po­mo­ći pre­mje­šten je na Odjel tra­uma­to­lo­gi­je ra­di da­ljeg tre­tma­na. Dru­gi pa­ci­jent je is­to za­do­bio te­ške po­vre­de, ali ni­je­dan od njih ni­je ži­vo­tno ugro­žen – ka­zao je de­žur­ni lje­kar Er­min Ruš­ču­kić, jav­lja Ze­da.

Na svim vo­zi­li­ma je pri­či­nje­na ve­li­ka ma­te­ri­jal­na šte­ta, a to­kom obav­lja­nja uvi­đaj­nih ra­dnji, ko­je su oba­vi­li slu­žbe­ni­ci po­li­ci­je PU Že­pče, sao­bra­ćaj na ula­zu u Že­pče bio u pre­ki­du i ko­ris­ti­li su se al­ter­na­ti­vni pu­tni pra­va­ci. Prenosi San.

 

informer.ba