Ekonomija Udarno Vijesti

Telekom Srbija novi vlasnik Arene Sport

Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da je za 7,7 miliona eura dokapitalizovala kompaniju HD WIN i stekla 51 odsto vlasništva nad sva četiri televizijska kanala “Arena Sport”.

Kako je navedeno, to je najveća Telekomova investicija poslije kupovine većinskog paketa Telekoma Srpske i osnivanja operatora “m:tel” u Crnoj Gori, a program Arena Sporta i drugih kanala moći će da se od sada prati i preko internet televizije i mobilnih uređaja.

“Na ovaj način Telekom Srbija je postao prvi telekomunikacioni operator u Srbiji koji će pored distribucije imati značajnu ulogu i u proizvodnji multimedijalnih sadržaja”, piše u saopštenju.

Prema navodima iz Telekoma, ta kompanija će svojim korisnicima omogućiti praćenje televizijskog programa, ne samo Arena Sport kanala, preko internet televizije (Web TV) i televizije putem mobilnih uređaja, telefona i tablet računara (Mobile TV), prenosi Beta.

Kako je objašnjeno, korisnici će putem interneta i mobilnog telefona uz “Web” i “Mobile” TV, pored TV programa, moći da prate i prenose utakmica, koncerata, filmova ili različitih zabavnih i informativnih emisija koje nisu na redovnom programu.

Telekom Srbija će te nove usluge omogućiti svojim korisnicima od 1. septembra.

 

Informer.ba