BiH Udarno Vijesti

Telemach poskupljuje cijenu pretplate

Nakon godinu dana poslovanja u BiH, kompanija Telemach nastavlja sa unapređenjima i novinama. Od 01.12. povećava se brzina svih internet paketa bez promjene cijene.

Povećanje brzine downloada i uploada ide čak do 100%, u zavisnosti od paketa. Za samo 22 KM, korisnici sada dobijaju brzinu od 6144/512 Kb/s. unapređenjima i novinama.

Također od 01.12, ekskluzivno u analognoj ponudi, korisnici mogu pratiti jedan od najuzbudljivijih sportskih kanala – Fight Channel koji promovira domaću i regionalnu borilačku scenu, a istovremeno pruža i edukativni sadržaj putem dokumentarnih filmova vezanih za borilačku tematiku.

Tokom ove godine korisnici su imali mogućnost da uživaju u povećanom broju novih programskih sadržaja uvođenjem 23 nova kanala analogne i digitalne televizije, od kojih je pet u HD rezoluciji. Televizijska  ponuda obogaćena je HBO, CineStar TV, CineStar Action & Thriller, Travel Channel, Food Network, Sport Klub Prime, Ginx, Animal Planet i drugim kanalima.

Pored televizije i interneta, uvedena je usluga digitalne telefonije, a super mix paket je donio brojne pogodnosti zajedničkog korištenja televizije, interneta i telefonije. Uz HBO GO uslugu, omogućeno je gledanje najpoznatijih filmskih ostvarenja kada i gdje to korisnik poželi u cijelom regionu na svom računaru, tabletu ili smarttelefonu. Ovom prilikom najavljena je i D3 GO platforma, koja će omogućiti gledanje digitalne televizije na svim, već navedenim uređajima.

Sve novine koje Telemach uvodi zahtijevaju velika ulaganja.

Najavljeno povećanje cijena mjesečne naknade za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV za august, ipak je pomjereno za decembar ove godine. Sa 11,5 KM cijena je povećana na 15 KM.

Iako smo zbog velikih ulaganja povećali cijenu mjesečne naknade, potrudili smo se da to kompenzujemo kroz uvođenje novih paketnih ponuda koje korisnicima donose velike uštede. To znači da bi se korištenjem više usluga iznivelisalo povećanje cijene.

Pored svih novina i unapređenja ove godine, uveli smo i besplatnu digitalizaciju televizije, kao i povećanje brzina interneta bez dodatne naknade. Spremni smo našim korisnicima obezbijediti vrhunske usluge koje i zaslužuju.“, riječi su generalnog direktora kompanije Telemach, gospodina Husejina Jusića, saopšteno je iz Telemacha.

 

Informer.ba