BiH Udarno Vijesti

Tešanović osudila vandalsko ponašanje navijača Borca

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović osudila je vandalsko ponašanje navijača fudbalskog kluba “Borac” tokom prvenstvene utakmice sa sarajevskim “Željezničarom” i pozvala nadležne institucije da zajednički djeluju kako bi bila spriječena ovakva ponašanja.

Tešanovićeva smatra da događaji koji su se u subotu desili u Banjaluci nemaju veze sa sportom i navijanjem i da takve takve pojave treba iskorijeniti kako u sportu, tako i u društvu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Navijačem se ne može smatrati onaj ko ugrožava tuđi život, uništava imovinu i nanosi direktnu rezultatsku, ali i svaku drugu štetu klubu za koji navodno navija“, istakla je Tešanovićeva.

Prema njenim riječima, sport treba da razvija takmičarski duh i podstiče mlade da napreduju i budu što bolji, jer samo tako mogu ostvariti zapažene rezultate i biti primjer u društvu.

Prvenstvena utakmica Premijer lige BiH između fudbalskog kluba “Borac” i “Željezničara” iz Sarajeva, koja je igrana u Banjaluci u subotu, 24. septembra, prekinuta je nakon nereda koji su izazvali “Borčevi” navijači.

 

Srna/Informer.ba