Crna hronika Udarno Vijesti

U Teškoj saobraćajnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala, petero povrijeđeno

Jedna osoba je smrtno stradala, dok je pet osoba povrijeđeno, od kojih troje teže, u  saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 11 sati na  magistralnom putu M-4 u mjestu Dobošnica u općini Lukavac.

U saobraćajnoj nesreći su učestvovali dvadesetdvogodišnji J.M. koji je upravljao automobilom ˝jetta˝ (A41-K-411) i tridesettrogodišnja S.K., oboje iz Lukavca, koja je upravljala automobilom ˝passat˝ (869-T-462). Kako saznajemo u Tužilaštvu TK, do nesreće je došlo kada je S.K. svojim vozilom prešla u suprotnu saobraćajnu traku.

U ovoj nesreći smrtno je stradao saputnik iz ˝jette˝ pedesetpetogodišnji T.Z. iz Lukavca. Njegovu smrt je konstatovao dežurni ljekar u Domu zdravlja Lukavac. Oba vozača su zadobila teške tjelesne povrede i hospitalizirani su u UKC-u Tuzla. Također, teške tjelesne povrede kostatovane su kod saputnice iz automobila ˝jetta˝ dvadesetjednogodišnje J.S., dok su u istom vozilu  povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili  zadobili četrdesetsedmogodišnji J.A. i  osoba inicijala J.Ć., svi iz Lukavca.

˝Osobe inicijala S.K. i M.J. su hospitalizirane u Klinici za ortopediju i traumatologiju. U pitanju su povrede ekstremiteta u vidu preloma. NIsu životno ugroženi, ali njihove povrede zahtjevaju bolničko liječenje˝, izjavila je za naš portal glasnogovornica UKC-a Tuzla Amra Odobašić.

O slučaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac Slaven Koval, dok su uviđaj na mjestu nesreće izvršili službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac. ˝Izvršeno je alkotestiranje vozača koje je pokazalo da nisu bili pod utjecajem alkohola. Tužilac je naredio uzimanje krvi od istih, i izdao naredbu da se izvrši obdukcija tijela stradalog˝, kazao je za TIP glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, prenosi Tip.ba

 

Informer.ba