BiH Udarno Vijesti

Teslić/ Potraga za sveštenikom Ilijom Dujkovićem: Penzionisani vidoviti pop traži nestalog kolegu

Sveštenik Ilija Dujković (40) iz Donjeg Očauša kod Teslića, koji je nestao prije sedam dana, još nije pronađen iako se u potragu uključio i njegov penzionisani kolega Mićo Simić iz Teslića, koji slovi za velikog vidovnjaka.

Simić, koga su, kako sam tvrdi, u pomoć pozvali teslićki policajci i ljudi iz crkve, kaže da se plaši da je Dujković preminuo jer „on ništa nije uspio da vidi”.

“Bog vidi sve, ja samo vršim molitve. Ne radim to radi nekakve trgovine, već da bih pomogao ljudima, obično prijateljima i poznanicima. Živim u četiri zida, u miru, tišini i molitvama. Međutim, ništa nisam vidio i plašim se da je Dujković preminuo. Volio bih da griješim, ali jednostavno nemam nikakvih slika. Mnogo je onih koji ga nose na duši. Nešto se s njim dešavalo, ali to treba pitati nekog drugog. Mi samo možemo da se okrenemo Bogu i da se molimo da nam bude bolje” – rekao je Simić, navodeći da potragu treba nastaviti u granicama Republike Srpske.

Podsjetimo, protonamjesnik Ilija Dujković nestao je 14. februara, kada je u jutarnjim časovima automobilom „kija sorento” otišao od kuće. Njegova supruga sutradan je prijavila nestanak, a policija je 16. februara na benzinskoj pumpi „Hifa group” u Matuziću pronašla Dujkovićev automobil.

Aldina Ahmić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, potvrdila je da je vozilo bilo otključano i da su u njemu pronađeni mobilni telefon, Dujkovićevi dokumenti, kao i novčanik sa novcem.

Na parkingu nije bilo tragova koji bi ukazivali na eventualno krivično djelo. Međutim, policija je pored vozila pronašla stope u snijegu, koje ukazuju da se Dujković uputio prema Doboju, odnosno mostu na ušću rijeke Usore u Bosnu, gdje mu se izgubio svaki trag. Na obali oko mosta nije bilo nikakvih tragova i postoji sumnja da je Dujković s mosta skočio u rijeku” – rekla je Ahmićeva.

 

Press/Informer.ba