Politika Vijesti

Tihić i ministri iz SDA obećali pomoć za Vukosavlje

Predsjednik SDA Sulejman Tihić i ministri iz te stranke u Vladi Federacije BiH obećali su podršku opštini Vukosavlje, koja je jedna od nerazvijenih lokalnih zajednica u RS.

“Vukosavlje je multietnička općina u kojoj Srbi, Bošnjaci i Hrvati žive u dobrim međuetničkim i međuljudskim odnosima, što podržavamo”, kazao je Tihić, nakon što je danas posjetio Vukosavlje zajedno sa ministrima za raseljene osobe i izbjeglice Adilom Osmanovićem, prostornog uređenja Desnicom Radivojevićem, energetike, rudarstva i industrije Erdalom Trhuljem te kulture i sporta Salmirom Kaplanom.

Oni su sa rukovodstvom Opštine Vukosavlje, načelnikom Elvirom Hadžiomerovićem i predsjednikom Skupštine Josipom Suvaljem, razgovarali o završetku izgradnje vodovodne mreže, rješavanju problema deponije smeća, renoviranju škola i društvenih domova, kao i o obnovi i izgradnji stambenih objekata.

Bilo je riječi i o rješavanju stambenih problema povratnika u ovu opštinu.

Hadžiomerović očekuje da će obećana pomoć ministara poboljšati život svih stanovnika u opštini Vukosavlje, javili su mediji u RS-u.

Delegacija SDA posjetila je i fabriku obuće u Jakešu i Društveni dom u Modričkom Lugu čiju izgradnju je podržala Vlada Federacije BiH.

 

Fena/Informer.ba