Politika Udarno Vijesti

Tihić izazvao incident na Kolegiju Doma naroda

Umjesto da se bavi krupnim pitanjima koji će BiH izbaviti iz najgore političke situacije u njenoj hiljadugodišnjoj historiji lider onoga što je ostalo od SDA Sulejman Tihić nastavlja praviti probleme tamo gdje ih u stvari nema. Zaboravljajući da rukovodi strankom koja je odgovorna za sve najgore što se desilo Bošnjacima u posljednjih 20-tak godina Tihić se ne bavi suštinom nego dječijim igricama.

Danas je u svom dobro poznatom stilu Tihić izazvao incident na Kolegiju Doma naroda Parlamenta BiH kada je predsjedavajućeg Ognjena Tadića optužio za “skidanje državnih obilježja”.

“Nakon dužeg kašnjenja na sjednicu Kolegijuma Doma naroda Tihić je pristupio sastanku nakon čega je počeo da protestvuje zbog zastavice RS na Tadićevom stolu. Tražio je da ta zastava bude uklonjena ili sastanak Kolegijuma neće moći biti održan”, saopštio je Tadić.

Tadić u saopštenju tvrdi da je Tihiću ponudio da sjednica bude održana u nekoj drugoj zajedničkoj prostoriji, “što on nije prihvatio, radi ranije preuzetih obaveza”.

Naglašavajući da se obilježja BiH jasno vide u njegovoj kancelariji, te da to mogu provjeriti svi zainteresovani, Tadić u reakciji na Tihićev istup navodi da je njegova kancelarija danas bila uređena kao i prije, te da je u toj prostoriji Tihić već nekoliko puta boravio i radio.

Zbog činjenice da danas nije održana sjednica Kolegija Doma naroda, Tadić je novi termin zakazao za 9. novembar u 10 sati.

Istim povodom, SDA je danas saopštila da je dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Sulejman Tihić odbio prisustvovati sjednici Kolegija tog doma “zato što su u Tadićevoj kancelariji državna obilježja zamijenjena”.

“Entitetska obilježja nisu sporna, ali u državnim institucijama BiH moraju biti istaknuta državna obilježja”, kazao je očito nezainteresirani Tihić koji nije objasnio zašto se ranije nije oglašavao u vezi istog pitanja.

 

Onasa/Informer.ba