Region Vijesti

Tihomir Purda najavio da će tužiti Srbiju

Tihomir Purda, koji je nakon gotovo dva mjeseca pritvora u BiH početkom ožujka pušten na slobodu, danas je izjavio kako će zbog uhićenja i pritvora u BiH tužiti Srbiju.

Purdu je u Vukovaru posjetila hrvatska premijerka Jadranka Kosor, a odgovarajući na novinarsko pitanje kani li tužiti Srbiju zbog uhićenja i pritvora u BiH, kazao je kako njegov odvjetnik radi na tome.

“Još rješavamo papirologiju, ali odlučili smo se na tužbu”, kazao je.

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor posjetila je obitelj toga hrvatskog branitelja, a on je izjavio kako je “premijerka obećala da će doći i ispunila je svoje obećanje”. Kako je rekao, očekuje da ga premijerka Kosor posjeti i kad se uskoro porodi njegova supruga Slobodanka te da bude i kuma novorođenčetu.

Na novinarski pak upit da komentira dokle je došla istraga brijunskih transkripata, Kosor je ponovila kako ne misli svaki dan odgovarati na ista pitanja.

“Jasno sam rekla da ću tražiti izvješće o radu vladina ureda za suradnju s međunarodnim kaznenim sudom, a istragu, naravno, vlada ne može pokretati. I to su činjenice. Mislim da bi svaka rasprava o tome trebala prestati. Puno je važna posla i u vezi sa završetkom pregovora i jačanjem gospodarstva. Prema tome, molim da uzmete u obzir te činjenice. A izvješće o radu ureda ćemo dobiti, preliminarne naznake smo već dobili”, kazala je.

Premijerka Kosor u Vukovaru je sudjelovala u radu Dunavske konferencije koju je i otvorila. Na skupu su predstavnici 14 podunavskih zemalja uključenih u Strategiju Europske unije (EU) za dunavsku regiju te institucija EU-a razgovarali o ulozi te strategije za poboljšanje životnih uvjeta u čitavu Podunavlju.

 

fena/informer.ba