Crna hronika Udarno Vijesti

Tomislavgrad: U potpunosti izgorjela fabrika papira

Veliki požar koji je juče izbio u Fabrici za proizvodnju papira i papirne ambalaže “Karta” u Cebari kod Tomislavgrada potpuno je uništio proizvodnu halu dužine sto metara i pričinio višemilionsku materijalnu štetu.

Prema izjavi vlasnika fabrike mladog i uspješnog preduzetnika Joze Šarca u vatrenoj stihiji koja je do temelja uništila fabriku u kojoj je bilo zaposleno petnaest radnika, izgorjelo je i 1 500 tona papira, svi strojevi, oprema i zalihe reprodukcionog materijala, a prema prvim nezvaničnim procjenama ukupna materijalna šteta kreće se oko pet miliona maraka.

Prema pričanju svjedoka, požar čiji uzroci još nisu poznati, proširio se takvom brzinom da je za samo nekoliko minuta u plamenu bila kompletna proizvodna hala, a radnici su uspjeli napustiti radna mjesta tako da u požaru niko nije stradao niti je povrijeđen.

Požar od čije je visoke temperature došlo do deformacije ulaznih vrata i prozora na obližnjim porodičnim kućama gasili su vatrogasci iz Tomislavgrada i Livna sa osam cisterni, a na mjestu požara koji je ugašen jutros u 6.00 časova i dalje dežuraju kako se požar ne bi ponovo aktivirao jer ostaci papira još tinjaju. Požar je izbio juče oko 12.00 časova.

 

Srna/Informer.ba