Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Tragedija u porodici sarajevskog glumca: Misteriozna smrt 21-godišnje Irme Aljević

Beživotno tijelo studentice Pravnog fakulteta u Sarajevu Irme Aljević (21) iz Sarajeva pronađeno je u njezinoj kući u sarajevskom naselju Bjelave.

Uzrok smrti studentice, koja je kćerka sarajevskog glumca Harisa Aljevića Glige, za sada službeno nije poznat, dok su za Dnevni list u  Tužiteljstvu KS kazali da je isključena mogućnost boravka treće osobe u kući. U policiji, s druge strane, nisu iznosili nikakve detalje.

“Dežurni tužitelj je naredio policiji da obavi uviđaj. Nakon uviđaja, naređena je obdukcija tijela sudskom vještaku medicinske struke Nerminu Sarajliću da obavi obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti i rasvijetlile sve nedoumice oko pronalaska tijela djevojke. Uviđajem je utvrđeno da smrt nije nastupila nasilnim putem te je isključena mogućnost prisutnosti treće osobe u kući”, kazali su za Dnevni list u Tužiteljstvu KS

Dodali su da, dok ne dobiju obdukcijski zapis, ne mogu govoriti je li u pitanju samoubojstvo ili nešto drugo.

Kako se moglo čuti od njezinih prijatelja, Irma je bila učenica generacije u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”, a nakon srednje škole upisala je Pravni fakultet. Upravo ove sedmice je trebala preseliti u Beč i nastaviti studij.

Njezini prijatelji i bliža rodbina su je nedjelju pokušavali dobiti na mobitel, ali im se Irma nije javljala. Nakon nekoliko sati su s policijom provalili u kuću i zatekli Irmino beživotno tijelo u jednoj od soba.

Brojni prijatelji te poznanici i susjedi obitelji Aljević ostali su šokirani Irminom smrću.

Za sada je jedino poznato da je uviđajem isključena mogućnost da je uzrok smrti djevojke nasilna ili da se radi o predoziranju alkoholom ili drogom, piše Dnevni list

 

Informer.ba