Crna hronika Udarno Vijesti

Trebinje: Uhvaćene Sarajlije sa 19 kilograma skanka i 4.000 KM

Pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje su na putu Gacko – Foča u mjestu Klobučari uhapsili Samira Etemovića (27) i Faruka Elezovića (40) iz Sarajeva u čijem su automobilu “škoda fabija” pronašli 19 kilograma skanka i oko 4.000 KM.

Zamjenik načelnika CJB Trebinje Dragan Nosović rekao je danas novinarima u Trebinju da je policija sinoć oko 22.30 časova zaustavila “škodu” kojom je upravljao Etemović, a sa kojim je u vozilu bio i Elezović, te da je pretresom u prtljažniku automobila nađeno 19 pakovanja skanka.

Nosović je istakao da je u blizini mjesta zaustavljanja “fabije” pronađen i parkirani automobil “honda” za koji je utvrđeno da su ga koristili uhapšeni.

Pretpostavlja se da je “honda” služila za prebacivanje droge iz jednog u drugi automobil, radi težeg otkrivanja.

Etemović i Elezović su predati Orkužnom tužilaštvu u Trebinju, a predviđena kazna zatvora za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge kreće se od pet do petnaest godina.

U CJB Trebinje podsjećaju da je na području istočne Hercegovine od početka ove godine oduzeto više od 82 kilograma skanka, te da su otkrivena 44 dilera, od kojih se 31 tereti za organizovani kriminal.

 

Srna/Informer.ba