Svijet Udarno Vijesti

Troje demonstranata protiv Wall Street-a nađeno mrtvo

Dvije osobe su ubijene iz vatrenog oružja u logorima gdje se okupljaju demonstranti pokreta protiv Wall Streeta u američkim državama Vermont i Kalifornija, a treća je nađena mrtva u logoru u New Orleansu, prenijeli su danas lokalni mediji.

U Berlingtonu, u sjeveroistočnoj državi Vermont jedan muškarac je nađen mrtav sa prostrijelnom ranom u glavi, navodi lokalni list, u kome se dodaje da bi moglo da se radi o samoubistvu.

Prema video snimku objavljenom na web sajtu lista vidi se kako policija  poziva demonstrante da evakuišu mjesto gdje su postavili logor i da im dozvole da sprovedu istragu, dok gradonačelnik pokušava da umiri napetu situaciju između demonstranata i policije.

U Ouklendu u Kaliforniji još jedan muškarac poginuo je od metka, moguće poslije svađe, na mjestu gdje se nalaze demonstranti, prenose lokalni listovi. Na web sajtu demonstranata www.ochupyoakland.org, potvrđuje se da je čovjek ubijen iz vatrenog oružja, ali se ne daju detalji.

List Los Angeles Times piše da je gradonačelnik Ouklanda tražio da se demonstranti evakuišu sa mjesta gdje su postavili logor.

Pored toga jedan čovjek je pronađen mrtav logoru grupe “Okupirajmo New Orleans”, u jugoistočnoj državi Luizijani, navodi se na web sajtu demonstrnata. Čovjek star 53 godine koji nije imao nikakve povrede bio je mrtav dva dana kada je pronađen, prenosi Beta.

Pokret “Okupirajmo Wall Street” koji je počeo na Menhetnu inspirisao je slične demonstracije širom SAD, a i svijeta. Lepeza zahtijeva se uglavnom odnose na kritiku intersa korporacija koje su, kako smtraju krive za ekonomske nedaće i neravnomernu distribuciju privrednog bogatstva.

Informer.ba