Crna hronika Vijesti

Trostruki sudar kod Vogošće, jedna osoba teško povrijeđena

Jedna osoba je teško povrijeđena, a dvije lakše u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 10 sati na magistralnom putu M -18 (Sarajevo-Tuzla) naspram kućnog broja 3 ulice Donji Hotonj, područje općine Vogošća.

Tom prilikom došlo je do sudara automobila “VW polo” reg. oznaka E50-K-283, kojim je upravljao B. H. (1954.) iz Ilijaša, “VW golf” reg. oznaka T15-T-508, kojim je upravljao M. S. (1965.) iz Sarajeva i “VW golf ” reg. oznaka 555-T-952, kojim je upravljao P. N. (1957.) iz Fojnice.

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobila je putnica iz “VW polo” B.A., koja je transportovana na KUM KCUS-a gdje joj je ukazana ljekarska pomoć. Zadržana je na Klinici za abdominalnu hirurgiju KCUS-a.

Lakše tjelesne povrede zadobili su vozač iz vozila ‘VW polo’ B. H.
i putnica iz ‘VW golf’ reg.oznaka T15-T-508 M.Š. (1966.) iz Sarajeva. Ljekarska pomoć ukazana im je u KUM KCUS-a, nakon čega su pušteni na kućno liječenje.

Uviđaj su izvršili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

PRIVEDEN ZBOG UČESTOVANJA U TUČI

Službenici policije Treće PU priveli su u petak u 2,00 H. A. (1995.) iz Sarajeva i K.S (1995.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u tuči koja se dogodila 15. septembra u ulici Novopazarska bb, općina Novi Grad.

U biltenu MUP-a Kantona Sarajevo navodi se da je u tom incidentu neutvrđen stepen povreda zadobio K.N., dok je tešku tjelesnu povredu (fraktura zuba) zadobio N. K.

Nakon kriminalističke obrade H.A. i K.S. otpušteni su iz službenih prostorija.

PRIVEDEN ZBOG RAZBOJNIŠTVA

Službenici policije Prve PU priveli su u petak u 13 sati R.S. (1993.) iz Ilidže zbog osnova sumnje da je počinio razbojništvo u ranijem periodu.

On je predat Kantonalnom tužilaštu u Sarajevu u dalju nadležnost.

POŽAR U ULICI OBALA KULINA BANA

Prva PU obaviještena je u petak u 18,15 sati da je u stambenoj zgradi u ulici Obala Kulina bana broj 10/5 došlo do požara u stanu vlasništvo M.A.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo u 18,21 sati.

Pričinjena je materijalna šteta, a povrijeđenih osoba nije bilo.

PRIVEDEN ZBOG SUMNJE NA TEŠKU KRAĐU

Službenici policije Prve PU priveli su u petak u 22,15 sati V. A. (1991.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu na naročito opasan ili naročito drzak način na štetu “Derby-Bet Shop” Mostar, u ulici Skenderija br.23 – općina Centar Sarajevo.

Predat je u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode, a narednog dana nad njim će biti nastavljena kriminalistička obrada.

 

Fena/Informer.ba