Izdvojeno Svijet Udarno Vijesti

Turska: Jašarevićev sramni čin je napad na BiH i njenog prijatelja

Turska je oštro osudila oružani napad na američku ambasadu u Sarajevu, ocjenjujući da je riječ o sramnom činu čija je meta bila “ne samo prijateljska i bratska zemlja BiH i zajedničke vrijednosti, već i prijatelj te zemlje”.

“Oštro osuđujemo oružani napad koji se dogodio 28. oktobra na američku ambasadu u Sarajevu. Želimo povrijeđenom policajcu brz oporavak i pozdravljamo hapšenje počinioca”, saopšteno je iz turskog Ministarstva inostranih poslova, prenosi agencija Anadolija.

U saopštenju se dodaje da je riječ o sramnom napadu čija je meta bila “ne samo prijateljska i bratska zemlja BiH i zajedničke vrijednosti, već i prijatelj te zemlje”.

“Ovom prilikom želimo da ponovimo naše čvrsto opredjeljenje za suverenitet i teritorijalni integritet BiH kao funkcionalne države unutar međunarodno priznatih granica”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se pozivaju svi politički lideri u BiH da riješe probleme zemlje uz zdrav razum i uzdržanost i u duhu saradnje.

Ministarstvo u svom saopštenju, takođe, osuđuje teroristički napad na konvoj Međunarodnih snaga za brza dejstva /ISAF/ u Kabulu i još dva odvojena incidenta protiv osoblja ISAF-a u južnim provincijama Avganistana 29. oktobra u kojima je poginulo više avganistanskih i stranih vojnika, kao i civila.

 

Srna/Informer.ba