BiH Udarno Vijesti

Tužiteljica Dijana Milić svjedokinju prisiljavala na spolni odnos?

Tužiteljica Tužilaštva Tuzlanskog kantona Dijana Milić, koja je optužena da je iznudila iskaz svjedokinje zloupotrebom položaja i da je istu svjedokinju prisiljavala na spolni odnos, zloupotrebljavajući odnos tužilac-svjedok, o krivici će se izjasniti 30. juna ove godine u Općinskom sudu u Zenici.

Ukoliko se tužiteljica izjasni da nije kriva za djela koja joj se stavljaju na teret, Vijeće suda će odrediti datum održavanja ročišta.

Inače, u ovom sudu je potvrđena optužnica protiv tužiteljice Milić, i to nakon što je Vrhovni sud Federacije, poslije prijave, delegirao prvo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, a potom i Općinski sud u Zenici da vode ovaj slučaj. Prethodno se Ministartvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obratilo nekoliko građana koje je, navodno, tužiteljica Milić instruirala da svjedoče protivno zakonu, kako bi predmet koji je istraživala imao dokaznu vrijednost na sudu.

Jedan od svjedoka ove tvrdnje je iznio i na raspravi održanoj u Kantonalnom sudu u Tuzli u januaru ove godine. Navodno je MUP-u Tuzlanskog kantona uz izvještaj o prikupljenim saznanjima Tužilaštvu FBiH dostavio kopije SMS-ova, te videosnimke i druge materijale koji teško kompromitiraju tužiteljicu Milić.

 

San/Informer.ba