Crna hronika Udarno Vijesti

Tuzla: Određen pritvor Nešetu Selimoviću zbog pokušaja ubistva

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužiteljstva i odredio jednomjesečnI pritvora Nešeta Selimovića (35) iz mjesta Zeline Srednje, općina Gradačac, zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela pokušaj ubojstva u sticaju s kaznenim djelom pokušaj teške krađe i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari. 

Sumnja se da je Selimović 22. siječnja oko 3 sata u mjestu Zelinja Srednja, nakon što je provalio u obiteljsku kuću M. D. i izvršio premetačinu ladica u spavaćoj sobi radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, aktivirao i bacio ručnu bombu u hodniku neposredno ispred ulaznih vrata kuće, gdje su ušli susjedi M.D. i E.D. u namjeri da Selimovića spriječe u krađi.

Spomenute osobe uspjele su izbjeći ozljede sklonivši se iza zida kuće. Policija je lišila slobode osumnjičenog nedugo nakon događaja i tom prilikom u džepu jakne koju je nosio pronašla dvije ručne bombe.

Ovlašteni službenici Policijske uprave Gradačac izvršili su kriminalističku obradu nad osumnjičenim te ga, uz kaznenu prijavu predali u nadležnom tužiteljstvu na daljnje postupanje.

 

Fena/Informer.ba