Crna hronika Udarno Vijesti

Tuzla: U policijskoj akciji uhapšene 23 osobe

U policijskoj akciji, koja je izvedena na 38 lokacija u šest opština Tuzlanskog kantona, pronađena je veća količina oružja, narkotičkih sredstva, tehničkih predmeta i nakita, a privedena su 23 osobe, rečeno je iz kantonalnog MUP-a.

V. d. policijskog komesara i načelnik Sektora krim-policije MUP-a Tuzlanskog kantona Fadil Šljivić i Zahid Selimbašić rekli su novinarima da su u ovoj akciji pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela i to tri puške, dvije ručne bombe, granata, tri gasna pištolja, 12 okvira za automatsku pušku, te oko 170 komada municije.

Pronađene su četiri papirne vrećice i 14 paketića “kanabisa”, kutija droge, vaga za vaganje opojnih sredstava, kao i određena količina raznih tehničkih predmeta, alkoholnog pića, alata i drugih predmeta.

Policija je tokom ove akcije pronašla i veću količinu nakita od zlata i srebra, te pribor za ispitivanje i vaganje zlata, veću količinu opreme i dijelova za automobile, 19 mobilnih telefona i dva laptopa.

U akciji su privedena ukupno 23 osobe radi kriminalističke obrade, dok su pronađeni predmeti oduzeti radi daljih provjera i utvrđivanja njihovog porijekla.

Pretres, u kome je učestvovao znatan broj policije, izvršen je 16. i 17. novembra po nalogu opštinskih sudova iz Tuzle, Kalesije, Živinica, Gradačca i Gračanice.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovih događaja, kao i na daljem suzbijanju i sprečavanju svih oblika kriminala, s ciljem zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

Srna/Informer.ba