Crna hronika Vijesti

Tuzla: Pronađena veća količina naoružanja

Službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv E. J., A. A., S. R., J. Č. i E. H. iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz FUP-a.

Istražitelji Federalne uprave policije, uz naredbu Kantonalnog suda u Tuzli, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi prvoprijavljeni.

Između ostalog, pronađena je automatska puška s preklopnim kundakom i dva okvora sa 46 komada municije; ručno pravljena puška; pištolj “glock” s praznim okvirom; pištolj “browing” kalibra 7,65 mm s okvirom i jednim metkom; pištolj CZ kalibra 7,65 mm s okvirom i sedam metaka; pištolj CZ kalibra 7,65 mm s nastavkom za prigušivač, okvirom i sedam metaka; pištolj CZ kalibra 7,65 mm s nastavkom za prigušivač i osam metaka; ručna odbrambena bomba; futrola s detonirajućom inicijalnom kapislom za bombu; tijelo ručne bombe bez kašike; 624 komada puščane municije i jedan motocikl.

Sve zaprimljeno naoružanje i eksplozivne materije balistički i daktiloskopski su vještačene u Centru za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije.

 

Fena/Informer.ba