BiH Udarno Vijesti

Tuzla: Šef ginekologije od kolegica iznuđivao seks?

Tuzlanski ljekari Ferida Radončić, Vesna Zulčić-Nakić, Elmira Hajder, Gordana Bogdanović, Adnan Babović i Enida Nevačinović, zaposlenici Ginekološko-akušerske klinike UKC-a, obratili su se nedavno javnosti pismom u kojem ozbiljno optužuju direktora ove klinike Zlatana Fatušića.

Zatvorio vrata

Zloupotreba položaja, naplaćivanje usluga u klinici, iznuđivanje novca od pacijenata, ishitrene odluke, mahinacije, laganje, izmišljanje dijagnoza… samo su neke od optužbi. Dio potpisnika nam je jučer potvrdio autentičnost pisma.

Radi o osobi koja se nemoralno ponaša prema ženskom osoblju. To je čovjek koji kliniku smatra kao svoju jazbinu. Jednoj doktorici zatvaranjem vrata od kancelarije iznuđivao je seksualnu uslugu, a sve da bi joj potpisao odlazak na kongres” – stoji u pismu.

Interesantno je da je pismo stiglo u vrijeme kada stranke platforme dijele direktorske funkcije u javnim ustanovama i preduzećima. Prozvani direktor Fatušić smatra da su optužbe prljava politička igra, naručena upravo u vrijeme raspodjele direktorskih funkcija.

Prljavi veš

Datum objave pisma nije slučajan i sve se radi vrlo orkestrirano. Međutim, ne iznenađuje me pismo kad vidim njegove potpisnike. To su sve ljekari koji nedostatak svog obrazovanja i prakse žele nadomjestiti lažnim optužbama. To je grupa nezadovoljnika koja ima zadovoljavajući status na klinici, a očito ih nedorečenost u struci tjera na ovako prljave stvari” – kazao je direktor Fatušić za “Dnevni avaz”.

 

Informer.ba