BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Tuzla u plakatima: “Narod zna da OVO NIJE država za čovjeka”

Plakatima sa porukom “Narod zna da OVO NIJE država za čovjeka”  članovi omladinskog pokreta Revolt iz Tuzle poručili su političarima da su nezadovoljni vlastima u kantonu i u Federaciji.

Poruka je aluzija na predizborna obećanja SDA i SDP BiH i na njihove izborne slogane.

“Glavne osobine vladajućih političara su neodgovornost i nedostatak volje za suštinskim političkim i ekonomskim promjenama, a farsa oko formiranja vlasti je posljedica bezobrazluka, inata, neodgovornosti i netolerancije koju ispoljavaju predstavnici političkih partija koje pretenduju na vlast”, zaključili su iz ove nevladine organizacije.

”Dok se građani Bosne i Hercegovine nalaze se na udaru brojnih poskupljeja i drastičnom padu životnog standarda, njihovi politički predstavnici ne pokazuju ni minimum odgovornosti prema građanima koji finansiraju njihova besramno visoka primanja.

Farsa oko formiranja vlasti u državi znači još gori život za većinu građana, a to je samo posljedica bezobrazluka, inata, neodgovornosti i netolerancije koju ispoljavaju predstavnici političkih partija koje pretenduju na vlast”, navodi se u saopštenju Omladinskog pokreta Revolt.

 

Informer.ba