BiH Udarno Vijesti

Tuzlaci u novi pohod na Guinnessa

Nakon što su dva puta oborili Guinnessov rekord (najmasovniji poljubac 2007 i najmasovniji Bečki valcer 2010) Tuzlaci se spremaju za obaranje još jednog. Ovoga puta u aqua plesu. Pokretači ideje novog Guinnessu ponovo su Radio Kameleon i Agencija Colosseum iz Tuzle.

Za sam kraj ljeta, tačnije 23.septembar, na Panosnkim jezerima u Tuzli Radio Kameleon priređuje nezaboravno druženje. Riječ je o obaranju Guinnessovog rekorda u plesu na vodi. Samom činu obaranja novog rekorda prethodit će niz zanimljivih sadržaja. Takmičenja u sportovima na vodi,takmičenja za najboljeg DJ samo su neka od njih.

„Projekat je zamišljen kao porodični dan Radio Kameleona u kome ćemo pozvati prijatelje, naše slušaoce, ljude dobre volje da dođu da se druže s nama”, kaže tvorac i ove ideje i vlasnik Kameleon radija Zlatko Berbić. „Zamislili smo tog dana mnoštvo različitih igara, između ostalih, Survivor igre. Pozvali smo ugostiteljske objekte, taksiste, razne grupe, dakle sve one koji su svakodnevni partneri Kameleona u kreiranju medijskih sadržaja da prijave svoje ekipe i učestvuju u Kameleon aqua survivor party-u”, kaže Berbić.

rganizatori napominju da igre nisu namijenjene profesionalcima već isključivo ljudima dobre volje koji su spremni da za smijeh, dobro raspoloženje, žrtvuju malo svog slobodnog vremena i dođu da se, prvenstveno zabave. Za sve učesnike, kao što je to bio slučaj i na prethodne dvije manifestacije obaranja Guinnessa, bit će obezbijeđeno na stotine vrijednih nagrada. Kompletan događaj prati jaka marketinška kampanja a sam event će se direktno prenositi na televiziji TV1 i Mreži.

Imat ćemo i specijalne goste za vrijeme cijelog eventa. Bit će tu i naše muzičke zvijezde a pozivamo i mlade glumce da nam se pridruže u ovom šou danu Radio Kameleona. Na kraju želimo da svi zajedno odradimo aqu aerobik, da uđemo u vodu i da, uz prvakinju svijeta u aqua aerobiku i uz naše fitnes partnere i Fakultet za tjelesni odgoj Univerziteta u Tuzli, zajedno oborimo još jednom Guinnessov rekord za sjećanje, s obzirom da će to biti treći put da obaramo Guinnessa. Želimo da uradimo to za kraj ljeta kako bi nam ono ostalo u boljem sjećanju”, kaže  Berbić.

Valja napomenuti da će tog, 23.septembra ulaz na Panonska jezera, gdje će se manifestacija održati, biti slobodan za sve one koji se „naouražuju” kupaćim šorcevima i kostimima. Oni pak koji dođu obučeni u ulozi posmatrača, ulaz će platiti. „Radio Kameleon ovo radi zato što želi da ima druženje sa svojim slušaocima. Mi nemamo finansijske dobiti u ovakvim projektima. Ali ono što ostaje iza naših druženja je mnogo vrjednije. To je činjenica da možemo svi zajedno učiniti nešto, da možemo jednu minutu biti najbolji na svijetu”, kazao je  Berbić.

 

Tip.ba/Informer.ba