Crna hronika Udarno Vijesti

U akciji “Hercegovina” uhapšeno ukupno 25 ljudi

U policijskoj akciji “Hercegovina” u proteklih sedam mjeseci uhapšeo je ukupno 25 lica sa područja istočne Hercegovine, Stoca i Istočnog Sarajeva, koja se sumnjiče za organizovani kriminal i šverc narkotika, dok su dva lica u bjekstvu.

Oduzeto je 45 kilograma skanka, 119 sjemenki indijske konoplje, 18 pušaka, tri pištolja, zolja, 15 ručnih bombi, tri trenutne tromblonske mine, jedna raspršujuća mina, 4 500 komada metaka, deset sporogorećih štapina, devet detonatorskih kapisli, digitalna vaga, tri vozila, 36 mobilnih telefona, kartice za mobilne telefone i laptop.

U akciji je preteseno je 39 lokacija i 35 automobila.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Goran Zubac rekao je danas na konfernciji za novinare da je za organizovani kriminal i proizvodnju i promet droge osumnjičeno 31 lice, za koje postoje dokazi da su počinili ova djela.

Akcija je počela polovinom novembra, a 17. juna smo dostavili izvještaje tužilaštvima i svi osumnjičeni će odgovarati u skladu sa zakonom“, istakao je Zubac.

Od 19 lica koja su u protekla dva dana uhapšena u Trebinju, Bileći, Gacku, Istočnom Sarajevu i Stocu, 15 je sinoć upućeno u Specijalno tužilaštvo u Banju Luku.

 

Srna/Informer.ba