Region Udarno Vijesti

U Beogradu ogorčeni oslobađajućom presudom Haškog tribunala u slučaju Haradinaj i ostali: Srbija mora prekinuti sve razgovore sa Hagom

Srpska napredna stranka (SNS) je najoštrije osudila presudu Haškog suda kojom je bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova i nekadašnji kosovski premijer Ramuš Haradinaj oslobođen svih optužbi za ratne zločine. SNS traži  da Srbija hitno obustavi sve razgovore sa Tribunalom.

Ova stranka, koja čini okosnicu vladajuće koalicije u Srbiji, ocijenila je da je oslobađajuća presuda u slučaju Haradinaj i ostali „ poslije sramnog oslobađanja hrvatskih generala, drugo uzastopno, najstrašnije ponižavanje srpskih žrtava od strane Haškog tribunala u poslednjih deset dana”.

Haški tribunal je sada konačno skinuo sve maske i po svojim aršinima utvrdio da niko nije kriv za ubijene Srbe i za njihov ezgodus u ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije. Jasno nam je stavljeno do znanja da međunarodna pravda i međunarodno pravo ne važe za sve, da se donose političke, a ne pravne presude i da nema nepristrasnosti na koju nam je konstantno ukazivano“, saopštila je SNS.

Vladajuća stranka u Srbiji navodi da je ta zemlja prihvatila da se pravno obračuna sa svima koji su činili zločine.

Međutim, to nisu u stanju da učine ni Haški tribunal niti deo naših komšija. Zato, SNS smatra da Srbija mora da bude jedinstvenija nego ikada i da svaki razgovori sa Haškim tribunalom moraju biti obustavljeni“, poručeno je iz stranke čiji je lider prvi potpredsjednik i ministar odbrane Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

AA/Informer.ba