Region Udarno Vijesti

U Beogradu protesti zbog dolaska Hillary Clinton

Stotine pristalica pokreta “Naši” i Srpskog sabora Zavetnic poručili da Clinton nije dobrodošla u Srbiju

Stotine pristalica ultradesničarskih organizacija protestovale su sinoć u centru Beograda zbog današnje posjete Srbiji američke državne sekretarke Hillary Clinton, javio je dopisnik agencije Anadolija. Šefica američke diplomatije na transparentu je prikazana kao vampir.

Demonstranti su saopštili da je u organizaciji Srpskog narodnog pokreta “Naši” i Srpskog sabora Zavetnici, pred više stotina građana, održan protestni skup zbog dolaska američke državne sekretarke.

Govornici među kojima je bila i Mila Alečković, Džon Bosnić, Rajko Đurđević i predstavnik SNP NAŠI Igor Marinković i Zavetnika Damnjan Knežević, jednoglasno su poručili da protagonisti nezavisnosti Kosova i Metohije nisu dobrodošli u Srbiju“, navedeno je na sajtu ovog udruženja.

Na protestu je raširen i transparent na kojem je pisalo
Dalje kandže od Kosova – to je sveta zemlja Srbinova” uz karikaturu Hillary Clinton kao vampira. Okupljeni građani su uz zvižduke propratili i svako pominjanje imena Hilary Clinton i poručili da se „protive pokušajima američke administracije da srpskom narodu nametne nezavisnost Kosova i Metohije“.

Skup koji je prošao bez incidenata pratile se jake snage policije.

Šefica američke diplomatije Hillary Clinton i visoka predstavnica Evropske unije za sigurnost Catherin Ashton danas će u popodnevnim satima iz Sarajeva doputovati u Beograd, gdje će razgovarati sa predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem.

AA/Informer.ba