BiH Vijesti

U BiH se prisluškuje više od 10 000 brojeva

Direktor “Nezavisnih novina” Željko Kopanja izjavio je večeras da Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, ali i druge policijske i državne strukture, predstavljaju “političko-policijski i mafijaški klan koji potiče iz Sarajeva i koji zagađuje BiH“.

Vjerujem da se u BiH prisluškuje više od 10 000 brojeva telefona. Objavljivanje informacija smeta onima koji su zloupotrijebili ulogu u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji“, rekao je Kopanja.

Prema njegovim riječima, u BiH je potrebna lustracija, koje nije bilo prilikom formiranja Obavještajno-bezbjednosne agencije.

Kopanja je naglasio da međunarodna zajednica ima “upletene prste” u rad ove agencije  i da Parlamentarna skuptšina BiH mora ispitati njen rad.

On je, gostujući na Radio-televiziji Republike Srpske /RS/, istakao da je postojao interes javnosti za otkrivanjem informacija o prisluškivanju telefona u BiH.

Novinari `Nezavisnih novina` uopšte nisu uplašeni i ništa nas neće zaustaviti u otkrivanju istine u BiH. Apsolutno nismo znali niti jedan broj telefoni  koje smo objavili i napravili smo dobar posao“, dodao je Kopanja.

On je napomenuo da “Nazavisne novine” i “Glas Srpske”  nemaju ništa protiv Obavještajno-bezbjednosne agencije, ali da BiH mora imati obavještajnu službu koja će raditi po svjetskim standardima.

 

Sran/Informer.ba