Izdvojeno Vijesti Vremenska prognoza

U BiH sutra oblačno s kišom

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom.

Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i zapadnim područjima. Vjetar će biti umjeren do jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura iznosit će od 1 do 5, na jugu i sjeverozapadu do 9, a dnevna od 2 do 6, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 12 stepeni C.

U Sarajevu će biti oblačno sa kišom povremeno. Jutarnja temperatura iznosit će oko 2, a dnevna oko 4 stepena C.

Danas je Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 13 sati iznosila je: Bjelašnica -5, Sokolac -4,
Goražde -3, Ivan-sedlo -1, Zenica 0, Kupres 1, Sarajevo, Bijeljina, Jajce 2, Mostar 3, Livno, Srebrenica, Zvornik 4, Bugojno, Trebinje 5, Drvar, Prijedor, Stolac 6, Banja Luka 7, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Tuzla 8 i Bihać 9 stepeni.

U subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne se očekuje kiša u južnim i istočnim područjima, a u ostatku zemlje tokom poslijepodneva. Očekivana količina padavina u toku 24 sata, na jugu zemlje je  od 15 do 25, a u ostalim područjima od 2 do 10 l/m2. Jutarnje temperature od 1 do 5, na jugu do 9, a dnevne od 2 do 6, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 12 stepeni C.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i istočnim, a krajem dana u sjeverozapadnim područjima. Jutarnje temperature iznosit će od 2 do 8, na jugu do 14, a dnevne od 6 do 12, na jugu zemlje do 15 stepeni C.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno. Krajem dana kiša se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu do 10, a dnevne od 4 do 9, na jugu zemlje do 12 stepeni C.

U utorak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne u Bosni je moguća susnježica. Jutarnje temperature će biti od -2 do 3, na jugu zemlje do 6, a dnevne od 0 do 5, na jugu zemlje do 10 stepeni C.

U srijedu će očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnje temperature iznosit će od -3 do 2, na jugu zemlje do 7, a dnevne od -1 do 6, na jugu zemlje do 10 stepeni C.

U četvrtak jutro će biti hladno sa mrazom. U ostatku dana bit će sunčano. Jutarnje temperature kretat će se od -8 do 0, na jugu zemlje do 5, a dnevne od 1 do 6, na jugu zemlje do 10 stepeni C.

U petak se očekuje postepeno naoblačenje,  što će za dane vikenda usloviti nestabilno vrijeme sa padavinama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Informer.ba