BiH Udarno Vijesti

VIDEO/ Incident na televiziji “Pink BiH”: Mladi iz Kalesije napali člana SNSD-a Stašu Košarca, jer je na navijačku bh. pjesmu digao tri prsta

Nakon što je podigao tri prsta, reagujući na navijačku bh. pjesmu koja je označila i kraj emisije čija je tema bila formiranje vlasti na nivou BiH, Košarac je bio izložen salvi vulgarnosti i uvreda koje su na račun Republike Srpske, njenog predsjednika Milorada Dodika, Srba i SNSD-a izrekli mladi iz Kalesije koji su sjedili u publici.

“Ne znam zašto se podizanje tri prsta uvijek doživljava kao provokacija i što se to Srbima stalno imputira kao nešto negativno? To je dio naše tradicije i našeg identiteta. S druge strane, kao u ovom slučaju, nikome nije palo na pamet da Srbe itekako iritira pjesma bh. navijača, koji na utakmice dolaze pod ratnim zastavama Armije BiH i skandiraju uvrede na račun Srba i Srpske“, rekao je Košarac.

On je oštro kritikovao i ponašanje nadležnih iz RTV “Pink”, koji nisu ništa preduzeli da spriječe u nekoliko navrata i fizičke atake pojedinaca iz Kalesije.

Zahvaljujući pojedinim kolegama koji su sa mnom gostovali u ovoj emisiji, bukvalno sam izbjegao linč razularenih Kalesijaca. Mislim da je ovo sramota, prije svega, organizatora `Zabranjenog foruma`, ali i još jedan pokazatelj da se Srbima u Sarajevu pokušava zabraniti da misle svojom glavom i pokažu šta osjećaju”, zaključio je Košarac.

 

 

Nezavisne/Informer.ba