Crna hronika Vijesti

U Dubnici kod Kalesije oskrnavljena pravoslavna crkva

U Dubnici kod Kalesije oskrnavljena je srpska pravoslavna crkva Svetog Joakima i Ane, potvrdio je danas predsjednik Udruženja poljoprivrednika “Agrorazvoj” iz Gojčina kod Kalesije Milisav Garić.

Garić je rekao novinarima da su nepoznata lica ušla kroz prozor, prethodno razbivši staklo, odnijela Jevanđelje, deformisla veliki luster i izvršila premetačinu.

On je dodao da je u martu ova crkva bila meta nepoznatih lica koja su iz crkvenog doma odnijela bakarne oluke, koje je trebalo ugraditi.

Podsjetivši da su u toku radovi na priključenju vode za crkvu i da srpski povratnici žele da imaju svoju svetinju, Garić je rekao da je ovo, a i prethodnih pet skrnavljenja crkve, loša poruka Srbima koji su se vratili na ovo područje.

“Izgleda da neki žele da unište sve što je srpsko na području opštine Kalesija, pa i ovu svetinju koja je izgrađena prije stotinu godina“, rekao je Garić i naglasio da su srpski povrantici nesebično pomagali i radili osam godina na obnovi crkve, koja je za vjernike ponovo otvorena 22. septembra 2008. godine.

Policija je obavila uviđaj i radi na dokumentovanju ovog događaja i identifikovanju počinilaca.

 

Srna/Informer.ba